Ťažké veľkonočné jedlá si niekedy žiadajú zdravšiu alternatívu. Takou je aj cestovinový šalát so smotanou, ktorý je malou zeleninovou bombou.

Suroviny:
250 g cestovín v tvare mašličiek
1 kyslá smotana
70 g červenej kapusty
1 paradajka
½ strednej konzervy kukurice
½ strednej konzervy šampiňónov
2 vajcia
1 mozzarela
10 zelených olív
7 koliesok póru
soľ
worchester
mleté čierne korenie
1 polievková lyžička horčice
Postup receptu:
Cestoviny a vajíčka uvarte v slanej vode. Do väčšej misy vsypte kukuricu, šampiňóny, precedené cestoviny a vajíčko pokrájané na kocky.
Paradajku pokrájajte na menšie kúsky, rovnako ako aj syr. Olivy prerežte na polovicu a krúžky póru taktiež. Všetko pridajte do misy a premiešajte. Kapustu postrúhajte na hrubšom strúhadle a vložte do šalátu. Ochuťte kyslou smotanou, worchestrom, soľou, korením a horčicou. Nechajte chvíľu v chladničke a môžete podávať napríklad s údeným mäsom.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store